Her zaman büyük bir tencere kullanın. 225 gr. makarnaya 2,25 lt. su kullanın. Suya bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Makarnayı eklemeden önce suyun yeterince kaynadığından emin olun. Makarna tanelerinin birbirinden ayrılması için sadece 1 kez karıştırın. Eğer spaghetti gibi uzun bir makarna pişiriyorsanız, tamamının suyun içerisine girmesini sağlayacak şekilde dibe doğru batırın. Mutfak saatinizi kurun. Makarnanın ideal pişirme süresi 10-12 dakikadır. Ancak bu süre makarnanın şekline ve kalitesine göre değişir. En geçerli yol, tadına bakmaktır. Bu nedenle pişirme sırasında 8., 9. ve 10. dakikada makarnanın tadına bakın. Bu. özellikle yeni marka bir makarnayı denerken gerekmektedir. Soslu bir makarna yapacaksanız, kaynama süresini 1 dakika kısaltıp onu pişirme süresine ekleyebilirsiniz Lavabonun içinde süzgeciniz hazır olsun. Süzgecin etrafından sıcak su akıtmaya başlayın ki, süzgeç sıcak makarnaya hazır olacak derecede ısınsın. Süzgecin nemli kalması makarnanın kurumasını engelleyecektir.
Biftekli Çubuk Makarna
Malzemeler
225 gr kemiksiz dana lop et,
115 gr çubuk makarna,
1 çorba kasigi
sivi yag,
dogranmis 1 orta boy sogan,
450 gr dogranmis
domates,
250 gr dogranmis yesil fasulye,
100 gr dilimlenmis
mantar,
85 gr (1/3 su bardagi)
domates salçasi,
1/2 tatli kasigi dövülmüs
rezene tohumu (istenirse),
1/4 tatli kasigi biber,
1 çorba kasigi rendelenmis
kasar peyniri, birkaç dal
dereotu (istenirse).
Yapilis Tarifi
Eti hafif dondurun, yaglarini temizleyin ve liflerin yönünde, lokmalik ince seritler halinde dograyin. Makarnayi tarife göre pisirin, süzün ve ilik olarak bekletin. Sos için; yagi genis bir tavada ve orta ateste isitip, eti ve soganlari ekleyin. Et kahverengilesinceye dek (2-3 dakika) karistirarak kavurun. Domates, fasulye, mantar, salça, rezene ve biberi ekleyin. Kaynamaya baslayinca altini kisip, kapagini kapatmadan (7-8 dakika) koyulasana dek, arada bir karistirarak pisirin. Peyniri ekleyin. Tabaga aldiginiz makarnalarin üzerine sosu dökerek servis yapin. Istenirse üzerine biraz daha kasar peyniri serpilebilir.
Yeşil Spagetti
1 paket spagetti
1 küçük demet ıspanak
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı krema
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Un ve sıvıyağ kavrulur. Üzerine ince kıyılmış ıspanak eklenir. Ispanak solunca ateşten alınır ve blenderden geçirilir. Tekrar tavaya konur krema, karabiber ve tuz eklenir. Bir taşım pişirilir. Haşlanmış spagettinin üzerine eklenir, karıştırılır. Sıcak servis yapılır.
Soğanlı Makarna
Malzemeler:
Bir paket uzun ve kalın makarna,
yarım bardak zeytinyağı,
2 adet kuru soğan,
1 çay kaşığı tarçın,
yarım su bardağı kaşarpeyniri rendesi,
istediğiniz oranda karabiber
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Uygun bir tavaya ince halkalar halinde doğradığımız soğanları ve tarçını ilave ederek kısık ateşte 10-12 dakika kadar sote edelim. Tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayalım. Suyunu süzdükten sonra derin bir servis tabağına alalım. Üzerine soğanlı sosu sıcak olarak dökelim. Rendelenmiş kaşarpeynirini serptikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
Yorum ve basın bülteni için yazınız. Teşekkürler.