Kuru Patlıcanlı Kelebek
Mutfak: Klasik Tanımlar
Yemek Türü: Makarnalar-Mantılar
Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 15
Kişi Sayısı: 6
Malzemesi:
1 paket kelebek makarna 3 adet kuru patlıcan 2 adet kuru kırmızı biber 3 diş sarmısak 6 yemek kaşığı kaşar rendesi 4 yemek kaşığı zeytinyağ Karabiber Tuz.
Tarifi:
Kuru patlıcanları ve kırmızı biberleri 2 saat boyunca ılık suda bekletin. Sonra patlıcanı da biberleri de ayırıp 10'ar dakika kaynatın. İnce şeritler şeklinde doğrayın. Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Yağ ısınınca dövülmüş sarmısak, patlıcan ve biber atıp 3-4 dakika soteleyin. Pul biber, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı su koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün. Sosu makarnaya ilave edin, makarnayla birlikte 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra servis yapın.
Yorum ve basın bülteni için yazınız. Teşekkürler.